Jaa
Vastuullisuus

Ympäristökäytäntömme

Ei ole salaisuus, että tekstiilialaan liittyy useita ympäristöön ja vastuullisuuteen liittyviä haasteita. Kaikki kuitenkin tarvitsevat vaatteita. Me uskomme siihen, että haasteet tarjoavat mahdollisuuksia, ja tekemällä jatkuvasti töitä tekstiilialan tulevaisuus voi olla tämänhetkistä tilannetta valoisampi.

Meillä Black Horsea valmistavalla Pierre Robert Group:lla on paljon ympäristöhaasteita vielä ratkottavana, mutta työskentelemme niiden ratkaisemiseksi joka päivä. Teemme töitä sekä suuren kokonaisuuden että yksittäisten asioiden kanssa lyhyellä ja pitkällä aikavälillä, jotta saamme ratkaistua erilaisia ympäristöhaasteita.

Ylpeinä voimme kertoa, että olemme jo nyt saaneet muutoksia aikaan. Uusissa tuotteissamme siirrymme entistä enemmän ympäristöystävällisten materiaalien ja pakkauksien käyttöön. Kiinnitämme myös jatkuvasti huomiota tekstiilikuitujen ja värjäystapojen valitsemiseen sekä tuotteiden kuljetus- ja hävittämistapoihin.

 

Keskeisimmät osa-alueet

Vähimmäisvaatimuksemme on, että kaikki toimittajamme noudattavat kansallisia lakeja ja ympäristövaatimuksia, mukaanlukien muun muassa jätteiden hallinta, kemikaalien käsittely ja veden kulutus. Kasvavalla määrällä toimittajiamme on ISO 12001 -ympäristösertifikaatti ja edistykselliset veden ja energian säätelyjärjestelmät, joilla veden ja energian kulutus pidetään minimissä. Olemme lisäksi kehittäneet omia vaatimuksia muun muassa sen suhteen missä määrin kemikaaleja saa käyttää.

Yksi keskeisimmistä ympäristökäytäntöjemme osa-alueista on ollut siirtyminen ekologisimpien tekstiilikuitujen käyttämiseen. Puuvillatuotteissamme siirrymme käyttämään GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa enenevissä määrin. GOTS on kansainvälisesti tunnettu standardi ja merkitsemistapa luomutekstiileille. GOTS edellyttää, että vähintään 72% tuotteesta sisältää luonnollista raakamateriaalia. Black Horsen luomupuuvillaiset alusvaatteissa sitä on 95%. GOTS myös eroaa muista eko-merkeistä sen suhteen, että GOTS asettaa ympäristövaatimuksia koko tuotantoketjulle sekä varmistaa, että tehtaiden työolosuhteet ovat turvalliset.

 

Lue myös
Uudet ympäristöystävälliset pakkaukset ja luonto kiittää

Uudet pakkaukset ja luonto kiittää

Kun alusvaatteesi eivät hierrä, kutita tai iske kipinää, voit keskittyä oleelliseen. Eikä sekään varmasti sinua haittaa, että olemme siirtyneet entistä yksinkertaisempiin ja ympäristöystävällisempiin pakkauksiin. Silloin luonto kiittää.
Lue lisää