Jaa
Vastuullisuus

Black Horse kierrätetty mikrokuitu bokserit - usein kysytyt kysymykset

Voiko kierrätetyistä muovipulloista tehdyt mikrokuitu bokserit sisältää enemmän haitallisia kemikaaleja kuin normaalit mikrokuitu bokserit?

Ei. Valmistamamme kierrätetty mikrokuitu bokserit on valmistettu kierrätetystä polyesteristä. Samat tiukat kemikaalisäädökset koskevat sekä kierrätetyn polyesterin valmistusta että tavallisen ”uuden” polyesterin valmistusta.

 

Mistä boksereiden valmistuksessa käytetyt muovipullot ovat peräisin?

Muovipullot on kerätty Kiinasta, jossa myös tuotanto tapahtuu. Kierrätyspulloja saadaan kahdelta eri organisaatiolta. GRS-sertifikaatti todistaa, että kierrätetty kuitu on turvallista, eikä se ole haitallisista lähteistä ympäristön, kemikaalien tai työolojen kannalta. Tarkemmin GRS-sertifioinnista voi lukea täältä.

 

Kuinka monta muovipulloa yksien boksereiden valmistukseen tarvitaan?

Yksien boksereiden valmistukseen käytetään kolmesta neljään kierrätyspulloa, loput 10% boksereista on elastaania.

 

Irtoaako kierrätetty mikrokuitubokserista enemmän mikromuoveja kuin normaaleista mikrokuitubokserista?

Ei, kierrätetty materiaali ei vaikuta mikromuovin irtoamiseen. Mikrokuitu on kuitenkin synteettinen materiaali ja suosittelemme käyttämään kaikkien synteettisten vaatteiden pesussa erityistä pesupussia, joka estää mikromuovien huuhtoutumisen vesistöihin. Käyttämämme polyesteri ei kuitenkaan ole pahin materiaali mikromuovien kannalta, sillä se ei ole harjattu kuitu, kuten fleece tai muut pörröiset keinokuitu materiaalit.

 

Kumpi on ekologisempi valinta GOTS-sertifioitu luomupuuvilla bokseri (95% luomupuuvilla, 5% elastaani) vai kierrätetty mikrokuitu bokseri (90% kierrätetty polyesteri, 10% elastaani)?

Tämä on vaikea kysymys, sillä vastaus riippuu siitä, miltä kannalta asiaa katsoo. Polyesteri on tehty öljystä, kun taas puuvilla on luonnon uusiutuva materiaali. Polyesterin tuotannossa käytetään vähemmän vettä ja energiaa kuin puuvillan tuotannossa. Toisaalta puuvillasta ei irtoa mikromuovia. Mikrokuitu ja puuvilla on hyvin erilaiset materiaalit ja molemmilla on omat käyttäjäkuntansa. Kierrätetty mikrokuitu on joka tapauksessa huomattavasti ekologisempi valinta kuin ei-kierrätetty ja toisaalta GOTS-sertifioitu luomupuuvilla on huomattavasti ekologisempi kuin tavallinen puuvilla.

 

Lue myös
Valmistimme bokserit kierrätetyistä muovipulloista

Valmistimme bokserit kierrätetyistä muovipulloista

Muoviroskan määrä huolestuttaa yhä useampaa suomalaista. Myös meitä. Siksi uudet Kierrätetty Mikrokuitu Bokserimme on valmistettu 90 % GRS-sertifioidusta kierrätysmuovista.
Lue lisää
Vaihdoimme vastuulliseen luomupuuvillaan

Vaihdoimme vastuulliseen luomupuuvillaan

Aloitimme vuosia sitten työn puuvillatuotteiden päivittämisestä mahdollisimman vastuulliseen luomupuuvillaan. Tänä vuonna valmistamistamme puuvillatuotteista 100% on luomupuuvillaa ja niistä 86,4% on GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa. Tavoitteenamme on siirtyä kokonaan GOTS-sertifioituun luomupuuvillaan ja teemme töitä sen eteen joka päivä.
Lue lisää
Mikromuovi - Lyhyt oppimäärä

Mikromuovi - Lyhyt oppimäärä

Mikromuovi tarkoittaa hyvin pieniä muovinpalasia: suurimmat ovat kooltaan 5 millimetriä, pienimmät jopa 1 mikrometriä. Niitä on maailman merissä, koska vesistöihin päätynyt muovijäte on kulunut aina vain pienemmiksi kappaleiksi.
Lue lisää